Ensimmäinen hierojakäynti

Tänään käytin Manun hierojalla tuolla Siilinjärvellä. Manu on viimeiset pari-kolme viikkoa kirputtanut yhtä tiettyä kohtaa vasemmassa takajalassa ja olin ajatellut että jotain siinä varmaan on, kun koira päivittäin samaa kohtaa kirputtaa ja nuolee. Mitään vakavampaa en epäillyt, koska Manu ei ontunut tai muutenkaan jalka ei liikkeessä tuntunut vaivaavan ollenkaan.
Ja sieltähän löytyikin aika pahat ja kipeät jumit vasemmasta reisilihaksesta. Jahtikaudella on tietysti tullut aika kovaa rasitusta, että siitäpä ne jumit ovat varmaankin syntyneet. Manu todennäköisesti yritti itse sillä kirputuksella lieventää kipua. Kun aiemmin käytiin lyhyessä tarkastuksessa samalla hierojalla, oli silloin selkälihaksissa vähän jumeja. Selkä oli nyt ihan ok, joten se oli varmaankin liikkuessa vertynyt normaaliksi mutta tuo jalka ja sen tilanne oli kyllä vähän yllätys. Selvästi oli kipeä se reisilihas ja samoin muut lihakset siinä lantion alueella.
Hieronta kesti noin tunnin ja hieroja keskittyi aika paljon juuri noihin ongelmakohtiin, kun muualla lihaksistossa oli hyvä tilanne. Manu ei kyllä nauttinut hieronnasta… Venkoili mahdottomasti ja koitti lähteä kesken kaiken pois vaikka miten monta kertaa. Sitten kun en päästänyt nousemaan ylös niin monkui tyytymättömänä loppuajan. Lopussa onneksi jo vähän rauhottui paikalleen, että ehkäpä siellä jo ne lihaksetkin alkoivat rentoutua.
Pitää varmaan käyttää Manua vielä muutaman kerran ainakin hierojalla, ettei tuosta vaivasta nyt pääse mitään isompaa syntymään. Nyt koira koisii tyytyväisenä pedillään ja loppupäivä pitääkin ottaa rennosti.

Ostin Manulle samalla reissulla Stride Powder -nimistä ravintolisää, jota aion kuureittain syöttää nivelongelmien ennaltaehkäisemiseksi. Manulla on huonot lonkat (tai ainakin toinen), joten jos etukäteen pystyy esim. nivelrikon riskiä mitenkään pienentämään, kannattaa se tehdä. Jauheessa on glukosamiinia, MSM:ää ja kondroitiinisulfaattia, joita käytetään ilmeisesti myös ihmisillä nivelongelmien hoitamisessa. Pitää jatkossa vähän tutkia eri valmisteita että mikä olisi kaikkein paras hinta-laatusuhteeltaan mutta päästään nyt tuolla Stridellä alkuun näin jahtikauden päätteeksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s