Nouto-otteen nopea treenaus

Kuten osa lukijoista varmaan jo tietääkin, on Manulla toisinaan pientä taipumusta mutustelulle noudossa. Erityisesti tätä taipumusta on ollut havaittavissa lämpimällä linnulla noudossa. Dami ja kylmä lintu sen sijaan ovat säästyvät hampailta. Mutustelua voidaan estää yksinkertaisesti sillä, että koiraa kielletään noudon yhteydessä mutustelemasta. Sen lisäksi nouto-otetta voidaan treenata erinäisten noutokohteiden avulla. Toiset käyttävät noudossa mutustelun ehkäisemiseen tyhjän tölkin tai muovipullon noutamista, koska nämä noutoesineet rasahtelevat ikävästi, jos niitä alkaa purra.

Itse olen saanut eräältä kokeneelta saksanseisojaharrastajalta neuvon, että jos haluaa koiralle pehmeän, mutta jämäkän nouto-otteen, niin noutoa ja ennen kaikkea noutoesineen pitoa voi treenata keittämättömällä kananmunalla. Eli jos koira pystyy noutamaan ja pitämään keittämättömän kananmunan suussaan ilman, että muna hajoaa, niin ote on kohdallaan. Tässä on osaltaan sama idea, kun tuossa tölkin ja pullon noutamisessa, eli koirasta tuntuu ikävältä, jos kananmuna hajoaa suuhun.

Sunnuntaipäivän ratoksi päätettiin Manun kanssa kokeilla tuota kananmunan noutoa. Eli keittämätön kananmuna pyyhkeen päälle ja Manu noutamaan. Muna oli pyyhkeen päällä, jotta se ei pyörisi niin liukkaasti ympäri lattioita. Manu lähti käskystä noutamaan hyvin, mutta kananmunan liukkaus ja muoto selvästi asettivat omat vaatimuksensa. Muna tahtoi aina karata eteenpäin, kun Manu yritti sitä ottaa suuhun. Ehkä Manulla oli tässä kohtaa pientä epävarmuutta, joka johti turhankin varovaiseen suoritukseen. Kun Manu alkoi turhautumaan tähän munan jatkuvaan karkaamiseen, niin otin Manun takaisin sivulle ja laitoin uudestaan noutoon.

Kumpi oli ensin muna vai Manu?

Kumpi oli ensin muna vai Manu?

Parin uusinnan jälkeen munan nouto onnistui mallikkaasti ja Manu malttoi pitää sen suussaan ilman mutustamista. Lopputulemana kananmuna saatiin ehjänä käteen ja lattian siivoukselta vältyttiin. Tätä munatreeniä voi aina toisinaan toistaa, jos näyttää, että nouto-otteessa alkaa olemaan turhaa suunliikettä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s