Epäterveellinen yösyöminen

Siivotessani lapsuuskotini kaappeja löysin vanhoja Metsästäjä, Jahti ja Mettäkala -lehtiä, joissa oli juttuja kyyhkynmetsästyksestä. Useammassa jutussa oli kerrottu kyyhkyn päivärytmistä ja tässä yhteydessä oli todettu varsinaisen iltalennon olevan kello 14-18 ja tämän jälkeen kyyhkyt siirtyvät yöpuulle. Kyyhkyt tulisi siten löytää artikkelien mukaan yöpuilta jo kello 19-20 aikoihin.

Kyyhkyt ovat riistakamerakuvien perusteella alkaneet kärsiä länsimaisen elintason haittapuolista ja aloittaneet ilta- ja yösyömisen. Useammassa kuvassa kyyhkyt ovat ruokailleet kello 20 jälkeen ja ruokailemaan on saavuttu vielä kello 21 tuolla puolen. En tiedä johtuuko tämä myöhästynyt ruokailu viime aikojen helteestä vai vielä suhteellisen valoisista illoista. Selvää kuitenkin on, että alueen kyyhkyt ovat kieltäytyneet noudattamasta lehtiartikkelien kellonaikoja nukkumaan menemisestä. Aika näyttää alkaako kyyhkyjen elintasosta johtuvat sydän- ja verisuonitaudit kasvamaan räjähdysmäisesti etenkin kun yöpalana on suolaisia herkkuja (suolassa liotettua hernettä).

PS. löydät meidät nyt myös Eräverkko -nettiportaalin välityksellä. Eräverkko on eräihmisten ja -palveluiden kohtauspaikka, josta löydät helposti ja nopeasti metsästysmahdollisuudet sekä metsästyksen oheispalvelut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s