Toinen fysioterapiakäynti

Käytin Manun eilen ’kontrollikäynnillä’ fysioterapeutilla. Edellisen kerran käytiin kolmisen kuukautta sitten, ja nyt oli tarkoitus tarkistaa tilannetta.

Lopputulema oli, että jotakin kehitystä on tapahtunut Manun kunnossa, mutta ei niin paljon kuin mitä olisi voinut odottaa meidän treenien perusteella. Sen, mitä fysioterapeutti totesi Manun ryhdin parantumisesta oli huomattu jo itsekin. Lisäksi oli ihan positiivista, että Manu ei ollut enää yhtä jumissa kuin viime käynnillä ja etenkin sen oikea puoli, mikä oli ennen pahempi, oli nyt paremmassa kunnossa. Eli koiran toispuoleisuus on hieman vähentynyt.

Mystistä on kuitenkin se, että Manun liikkeet eivät ole juurikaan parantuneet treeninkään myötä. Manun liikkuessa sen takajalat pysyvät hyvin lähellä maata, eli se ei nostele niitä niin kuin normaalisti ja terveesti liikkuva koira tekisi. Jumppakaan ei ole nyt auttanut tuohon ongelmaan. Voi olla, että Manulla on jotenkin sellainen rakenne, että sille luonnollinen tapa on liikkua noin. Tai sitten se vain on tottunut raahustamaan niitä jalkojaan. Metsässä liikkuessa Manulla ei ole ongelmia, eli ei se siellä kompastele tmv, mutta tasaisella maalla liikkuessa sen ”hiihtotyylin” huomaa kyllä.

Lisäksi siltä löytyi vielä jotain kipu/jumikohtia tuolta ristiselän/lannerangan alueelta. Muualta rungosta se on kuulemma letkeä ja hyvin liikkuva, mutta tuo selkä sillä jumiutuu jostain syystä helposti siitä tietystä kohtaa. Jumikohtia saatiin kuitenkin jo ainakin jonkun verran aukeamaan käsittelyssä.

Oli Manu muuten iloista koiraa, kun lähdettiin kotiin päin ;) En antanut vetää hihnassa ja kun käskin takaisin sivulle, niin ensin metrin pomppu ilmaan ja sitten metrin pomppu taaksepäin minun viereen. Liekö iloisuus johtunut hoidon päättymisestä vai olon paranemisesta, toivotaan jälkimmäistä!

Nyt on tarkoituksena jatkaa vielä ainakin ilmapatjaharjoittelua säännöllisesti. Voi olla, että tuota Manun liikkumista ei tuon kummemmaksi saada kehittymään, mutta ei harjoittelusta haittaakaan ole. Voin muuten suositella fysioterapeutti Susanna Vartiaista, jos jonkun koira tai hevonen on vailla ammattitaitoisen fyssarin apua Kuopion lähettyvillä. Susanna on helläkätinen ja kärsivällinen myös tämän meidän ”en-malta-pötköttää-enää-sekuntiakaan” -iileskotin kanssa!

Ensi viikonloppuna suuntaamme varmaankin Kontiolahdelle ja Olavi suunnittelee sorsastusta siellä. Pian alkaakin jo kanalinnustus mikä pitäisi olla Manun ”päätyö” mutta saas nyt nähdä tuleeko tänä vuonna mitään sieltä suunnasta. Palaillaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s