Toukotyöt

Kevät koittaa myös Tuusniemen mökillä ja näin ollen oli oiva aika suorittaa muutamia toukotöitä. Järvestä ei ollut vielä jäät lähteneet, mutta rannat olivat kuitenkin auki. Isä rakensi pääsiäisenä telkänpöntön ja nyt telkkäpariskunta lupaavasti käyskenteli pöntön lähettyvillä. Toivottavasti telkät ottavat pöntön omakseen ja pesintä onnistuisi. Pesintärauhan turvaamiseksi siirsin yhdet minkkiraudat pöntön läheisyyteen. Josko minkki eksyisi rautoihin ennen kuin se löytää telkänpöntön (ja mahdolliset myöhemmin sinne ilmestyvät munat).

Toinen ruokintalava siirrettiin hieman kauemmaksi toisesta lavasta ja pellonreunus koivikosta.

Toinen ruokintalava siirrettiin hieman kauemmaksi toisesta lavasta ja pellonreunus koivikosta.

Kevätauringon paistaessa myös kyyhkyjen kujerrus kantautui korviin suurten kuusten kätköstä ja näin ollen oli oiva aika aloittaa kauden kyyhkynruokinta. Erona viime vuoteen tänä vuonna ruokintaa ei katkaista kesäksi, vaan tarkoitus on ruokkia syysmuuttoon asti. Tavoitteena tässä on saada alueen kyyhkypopulaatio kasvamaan. Viime vuonna ruokinta katkaistiin kesäksi ja tällä saattoi olla negatiivinen vaikutus kannan kehitykseen. Jotkut ruokkivat vain muutaman viikon ennen aloitusta ja tällä tavoin keräävät alueen kyyhkyt pelipaikoille. Koska omana tavoitteena on lisätä kyyhkyjen määrä alueella pitkällä aikavälillä, tulee ruokintaa myös harjoittaa pitkäjänteisesti.

Toisella lavalla automaatti käytössä.

Toisella lavalla automaatti käytössä.

Pääsiäisenä kävellessäni lumisilla pelloilla olin havaitsevani pelto-ojassa minkin jäljet lumella. Koska mökkirannassa minkkiraudat olivat saaneet olla rauhassa, suoritettiin nyt myös toinen rautojen strateginen siirto. Jospa nyt raudat alkaisivat napsumaan. Raudat saattavat tulla tarpeeseen myös pelto-ojassa, koska heinuripariskunta piti majaansa toisessa pelto-ojassa noin 100 metriä raudoista.

Rautalaatikko naamioitu pesärosvon pään menoksi.

Rautalaatikko naamioitu pesärosvon pään menoksi.

Manu pohtii ylittääkö vai ei?

Manu pohtii ylittääkö vai ei?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s