Osteopatiasta apua koiran vaivoihin?

Kuten on blogissakin tullut mainittua, Manulla on ollut ongelmaa selän ja erityisesti lanteen alueen jumiutumisen kanssa. Olen sitä käyttänyt hierojalla tästä syystä, mutta hieronnasta ei ole tuntunut olevan pitkäaikaista apua. Olen lukenut ja kuullutkin paljon hyvää osteopatiasta, joten kun kävi ilmi että tuossa kilometrin päässä käy muutaman kuukauden välein eläinosteopaatti vastaanotolla, varasin Manulle ajan.
Osteopatia oli ja on edelleen itselleni aika tuntematon hoitomuoto. Wikipedia toteaa, että se on ”manuaalinen hoitomuoto, jonka tarkoituksena on kehon rakenteellisten ja toiminnallisten häiriö- ja kiputilojen tutkiminen, hoito ja ennaltaehkäisy. Osteopaatti on erikoistunut käyttämään mm. nivelten artikulaatio- ja manipulaatiotekniikoita sekä pehmytkudostekniikoita.”
Manun käsittely näytti lähinnä siltä kuin osteopaatti olisi silitellyt koiraa. Hän piti käsiä aika paljon paikallaan ja kevyesti paineli tai siveli eri kohtia. Manulla oli kuuleman mukaan oikealla puolella kylki enemmän jumissa, kun taas vasemmalla kremppaa oli pitkässä selkälihaksessa. Käsittely kuulemma sai jotkin nesteet kuitenkin virtaamaan ja hänen mukaansa Manun ryhti heti muuttui. Minun mielestäni käsittely näytti kylläkin hieman huuhaalta, koska minun silmiini näytti siltä, ettei siinä tapahdu mitään. Hoidon jälkeen Manu oli rentoutuneen ja iloisen oloinen, mutta toisaalta niin se on aina ollut kun ollaan lähdetty hierojalta, fysioterapeutilta tai muulta vastaavalta kotiin.
IMG_6186b
Mutta ihmeellinen osuus alkaa tästä: illalla kävimme vielä kävelyllä. Ensimmäistä kertaa ties miten pitkään aikaan (ehkä kahteen vuoteen?) Manu oikeasti juoksi! Ihan vaan juoksemisen ilosta ja hengästymiseen asti. On se toki yleensäkin juoksennellut metsässä mutta ei ilman mitään syytä (eli jos vaikka on jäänyt meistä jälkeen niin on se juossut meidät kiinni), eikä varsinkaan tällä lailla koko lenkin ajan. Näytti että se myös juoksi selkä rennompana kuin ennen hoitoa, eli ei niin suoralla selällä kuin miltä se juoksu yleensä näyttää.
Eli jotain siinä hoidossa on täytynyt tapahtua, koska muutos oli niin selkeä ja huomattava. Toivotaan, että hoidon positiivinen vaikutus säilyy pitempäänkin. Aion kyllä viedä Manun uudelleenkin osteopaatille, sen verran hyvältä vaikutti jo ensimmäisen kerran perusteella. Mitään ilmaista hupiahan tämä ei ole (täällä 60 € / 30 min eli yksi käsittely), mutta kyllä siitä ilosta jo maksaa että näkee koiran juoksevan noin paljon paremmin entiseen verrattuna. Voin tämän kokemuksen perusteella kyllä suositella kokeilemaan, jos koiralla on jotakin nivel- tai lihasperäistä kremppaa johon ei tunnu löytyvän apua. Nyt vain heräsi mielenkiinto, että pitäisiköhän kokeilla itsellekin omiin vaivoihin. Ties vaikka se omakin juoksu lähtisi paremmin luistamaan…. ;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s