Makkarajäljellä

Blogi on viettänyt kovin hiljaiseloa viimeiset kuukaudet. Nyt on muuttokiireet takana ja kesälomat vielä edessä, eli toivottavasti saadaan jatkossa kiristettyä kirjoitustahtia. Manukin alkaa jo pikkuhiljaa viihtyä uudessa kodissa, vaikka aluksi tuntuikin vierastavan paikkaa. Luulen että vielä kun saadaan piha aidattua, tulee se viihtymään erityisesti siellä naapurustontarkkailuhommissa :)
Tänään alkoi minun ja Manun uusi harrastus eli jäljestyksen alkeiskurssi. Tällä kurssilla harjoitellaan jäljestyksen alkeita sillä tavalla, että se tukee jatkosuunnitelmia, eli opetetaan koiraa ajamaan joko ihmisen hajulla tai jollain muulla hajulla tehtyä jälkeä. Manun kohdalla meillä on suunnitelmissa opetella myöhemmin verijälkeä (ei siis niinkään ihmisjälkeä), joten tällä kurssilla keskitytään niin kutsuttuun makkarajälkeen. Nimi johtunee siitä, että jälki vedetään naruun sidotulla makkaralla. Jäljelle ripotellaan myös ruokaa, joka ohjaa koiraa pysymään maajäljen kohdalla.

tarvikkeet kasassa

tarvikkeet kasassa


Manun kohdalla makkara on poissuljettu herkku allergioiden vuoksi, eli sen sijaan voin käyttää esim. pieniä kananpaloja vahvisteena jäljellä. Jäljen loppuun kasataan isompi kasa ruokaa palkkioksi ja myös siksi, että koira ymmärtäisi jäljen loppuvan siihen.
Manu tuntui tykkäävän hommasta kovasti. Kun olin vetänyt jäljen ja hetki odoteltiin omaa vuoroa, ei meinannut koira pysyä nahoissaan. Ihan ensimmäiseksi jäljeksi meni mielestäni ihan hyvin, joskin paljon herkkuja jäi huomaamattakin ja aika monesti Manu harhautui jäljeltä sivuun. Palasi kuitenkin nopeasti takaisin, kun huomasi etten tulekaan perässä. Koiraa on tarkoitus jarruttaa liinalla, jos se harhautuu jäljeltä, jotta se oppisi seuraamaan hajua tarkkaan. Ainakin näin alkuun mennään aika lyhyellä liinalla ja korjataan menoa heti jos koira eksyy jäljeltä.
Kivalta harrastukselta vaikuttaa alkutuntuman perusteella, ja tärkeintä on nyt että Manullakin olisi kivaa ja mieluista tekemistä. Ajattelin ensi kerralla kysyä, voisiko jäljen vetää noutolinnulla. Se on kuitenkin Manulle vielä toistaiseksi tutumpi haju kuin tuo makkara :) Palaillaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s