Tässä on Tuisku

Tuisku 7 vko
Tuisku eli koko nimeltään Taka-Tapiolan Tuisku on lyhytkarvainen saksanseisojanarttu ja nyt on ikää mittarissa 7 viikkoa. Viime talvena aloimme toden teolla suunnitella pennun hankintaa, kun tiesimme että keväällä on edessä muutto rivitaloon jossa koiranpito (etenkin pennun) on helpompaa kuin kerrostalossa. Ja eilen se pentu vihdoin haettiin kotiin.
Tuisku on ihana, reipas pentu. Hyvin aktiivinen (hereillä ollessaan), koko ajan täytyy olla leikkimässä tai vaihtoehtoisesti tuhoamassa jotain. Innostuu helposti ja oppii myös nopeasti. Ollaan harjoiteltu jo omaa nimeä, istumista sekä luoksetuloa pillillä. Luoksetuloa olikin jo kasvattajan luona harjoiteltu ruuan yhteydessä joten siihen on hyvät pohjat valmiina. Uskoisin että sisäsiisteys ei ole kovin vaikea opettaa Tuiskulle, tänään jo suunnisti ovelle vinkumaan kun pissihätä iski ja muutenkin antaa selvät merkit milloin on hätä. Toki paljon saa vielä ulkona rampata ja jos vettä sataa niin silloin on haasteellisempaa saada tarpeet tehtyä ulos. Mutta kyllä on ilo touhuta tuollaisen innokkaan ja iloisen pennun kanssa :)
Manu taas ei ollut kovin innoissaan tulokkaasta. Kun lähdettiin kasvattajalta, Manu oli normaalisti auton takatilassa nukkumassa ja Tuisku minulla sylissä etupenkillä. Kun pentu alkoi vinkua emon ja sisarustensa perään, Manu nousi istumaan ja katseli sellaisella ”hetkonen!” -ilmeellä :D Kotiin kun päästiin, annettiin koirien tutustua paremmin. Manu on välinpitämätön ja enemmän välttelee pentua, kuin kiinnostunut siitä. Tosin jos on asettunut nukkumaan, niin antaa pennun tulla viereen unille, ainakin kunnes naskalit iskeytyvät Manun korviin tai häntään. Päästetään Manu välillä omaan rauhaan nukkumaan, niin hyvin menee.
Tästä se pennun koulutus ja kasvatus kunnon koiraksi taas lähtee. Palataan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s