Kolmen kopla

Yksi asia on varma; 20. elokuuta on kaunis päivä. Tämä vinkkinä häitä suunnitteleville. Sorsastuksen aloituksessa on yhdeksän kertaa kymmenestä aurinkoista, lämmintä ja pilvetöntä. Näin oli myös tänä vuonna. Kello 12.00 aloitus jäi minulta väliin, mutta iltalennolle ehdin hyvin. Viime vuodesta poiketen sorsat eivät olleet aloittaneet muuttoaan etelään, vaan lintuja näkyi mukavasti. Heti aloituksessa oli lammella näkynyt iso, kymmenien heinäsorsien parvi, josta yksi päätyikin muun seurueen eräksi.

 

Perinteiset nokipannukahvit

Perinteiset nokipannukahvit

Tämä päivällä nähty parvi ei illalla lammelle palannut. Sen sijaan taveja tuntui olevan paljon ilmassa. Oma sihtini ei ollut, kesän kiekkotreeneistä huolimatta, oikein kohdillaan, mutta onneksi sentään Manu toimi paremmin. Noudot olivat melko haastavia, koska Manu tai minä emme nähneet pudotuksia. Näin ollen sain luottaa Manun nenään ja muilta saatuihin tietoihin putoamispaikoista. Uintia tuli Manulle kiitettävä määrä. Ilta oli kuitenkin pitkä ja loppua kohden alkoi Manultakin akut tyhjenemään. Manun ohjaaminen vei jonkin verran aikaa per nouto ja näin ollen osa parhaista senseistä jäi itseltäni hyödyntämättä.

Kaunis ilta

Kaunis ilta olla passissa

Manu odottelee iltavuoron alkamista

Manu odottelee iltavuoron alkamista

Perjantain iltalento noudatteli torstain kaavaa. Paljon kovaa lentäviä taveja ja vähemmän heinureita.  Vaikka ilma oli molempina iltoina selkeä, laskeutuivat linnut mukavasti lammelle. Erityisesti tavit pudottautuivat lähes suorilta kaislikon suojaan ja sinne ne myös monesti jäivät lymyämään.  Torstai-perjantain saldoksi muodostui lopulta kaksi heinuria ja kolmen kopla taveja. Mielestäni mukava määrä josta kaikille riitti kotiin viemistä. Manu toimi pääosin hyvin, tosin iltojen ensimmäiset uinnit olivat hieman kankeita. Kun turkki oli saatu kasteltua, luonnistui Manun uintikin paremmin. ”Eteen” -käskyn opettamista täytyy edelleen jatkaa Manulle. Välillä Manua on vaikea saada jatkamaan uimista eteenpäin, jos Manu ei ole merkannut lintua. Toivottavasti harjoittelun avulla tätä osa-aluetta saadaan parannettua.

Kotona taveja ja omalta maalta saatua kyyhkyä peratessa tavin pienuus kävi hyvin ilmi. Vaikka tavi on tunnetusti pieni sorsaeläin, on se tosiasiassa kyyhkyä pienempi. Näin ollen tavin osuma-alue on myös pieni. Tästä huolimatta Suomessa pääosin myytävät korvaavat haulit ovat 3,5 – 4,0 millisiä, kun kyyhkylle suositellaan samalla 2,5 – 2,9 millin hauleja. Näin ollen ei ole ihme, jos taviin ei osu kaupasta saatavilla korvaavilla panoksilla. Toivottavasti jatkossa paikallisiin kauppoihin tulee enemmän nopeampia ja pienemmillä hauleilla varustettuja korvaavia panoksia. Markkinoilta näitä onneksi jo löytyykin.

IMG_1079

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s