Tuiskun ensimmäinen fasaanitreeni

Joulun välipäivinä oli Tuiskulla edessä ensimmäinen kohtaaminen fasaanien kanssa. Tarkoituksena ei ollut saada hampaat irvessä pudotusta, vaan Tuiskulle hakutreeniä ja tuntumaa fasaaneihin. Paikaksi valikoitui Willen Jahdit Rautalammilla.

Tarhasta suoraan otettu fasaani jää helposti innokkaalle koiralle kopiksi. Tämän välttääksemme pyysimme, että maastoon ei päästettäisi uusia tarhalintuja, vaan Tuisku saisi treenata karaistuneemmilla, olosuhteisiin tottuneilla linnuilla.

Tuisku arvioi työmaata

Pakkasta oli mukavat -10 astetta ja tuuli ei käynyt käytännössä lainkaan. Näin ollen lintujen paikantaminen oli kokemattomalle Tuiskulle haasteellista. Osittain myös oma maastotuntemuksen puute saattoi vaikuttaa asiaan, vaikka kävimmekin suhteellisen varmoilla paikoilla. Kenties kiristyvä pakkanen ja edellisen viikonlopun koiramiehet olivat pelotelleet osan linnuista kauemmaksi.

Löytyi niitä fasujakin lopulta, mutta tilanteista ei saatu puhtaita riistatöitä. Yhdessä tilanteessa Tuisku otti ajoittaisia seisontoja harvassa männikössä, mutta kiinteää seisontaa ei vain tullut. Ajattelin, että seisoi vanhoille jäljille. Sitten komea fasaanikukko lähti Tuiskun edestä lentoon. Todennäköisesti tuulettomuudesta johtuen Tuisku ei saanut linnusta tarkkaa hajua ja tämän vuoksi osittain törmäsi lintuun. Ihan heti Tuisku ei linnun siivittäessä pysähtynyt, mutta pienen äänen korotuksen jälkeen jätti linnun ja tuli luokse. Sanotaanko, että ei peräänmeno, mutta normaalia pidempi saatto.

Haun tuoksinnassa

Haku maittaa!

Itse oli päivän antiin tyytyväinen. Hakuinnokkuutta Tuiskulta ei puutu ja linnut löytyvät vaikeissakin olosuhteissa. Perustottelevaisuutta tulee kuitenkin harjoitella entistä enemmän. Tuisku on viime aikoina näyttänyt ajoittaista kurittomuutta. Osittain tämä johtuu mahdollisesti iästä, mutta osasyynä on myös ympäröivän maailman kiinnostavuus. Siten lintutreenit saavat jäädä vähemmälle ja lisää panostusta tottelevaisuuteen.

IMG_8231

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s