Tuiskun kynsiongelma

Juuri ennen pääsiäistä huomasimme, että yksi Tuiskun oikean etutassun kynsistä on haljennut. Ensi alkuun huuhtelimme tassua Betadine -liuoksella ja pidimme tassun paketoituna ja suojattuna, jotta uusi terve kynsi pääsisi kasvamaan tilalle ja lohjenneen osan voisi leikata pois. Kynsi ei tuntunut juurikaan vaivaavan Tuiskua itseään, koska se ei ontunut jalkaa ja veti ulkona yhtä kovaa vauhtia kuin ennenkin. Pääsiäisen jälkeen Tuisku oli kuitenkin repinyt jalastaan paketin pois meidän ollessa töissä ja varmaankin nuollut kynttä, koska se oli entistä pahemmin revennyt. Varasin sitten lääkäriajan Tuiskulle ja kynsi poistettiin kokonaan viime keskiviikkona.
Hankalan tuosta muuten suhteellisen pienestä operaatiosta tekee se, että kynnen sisällä oleva hermo jätetään paikalleen ja kynsiaines kuoritaan pois siitä ympäriltä. Paljas hermo on luonnollisesti hyvin arka, mistä johtuen Tuisku oli aika kipeä operaation jäljiltä. Toipuminen on kuitenkin onneksi edennyt hyvin ja aika nopeasti. Kipulääkitystä on voinut jo pienentää, muutaman päivän sisällä varmaan jätetään kokonaan pois. Ajattelin tehdä toipumisesta kuvien kanssa oman kirjoituksensa, sellaisesta olisi minulle ainakin ollut hyötyä kun ennen operaatiota netistä etsin kokemuksia kyseisestä toimenpiteestä.

kaverukset pääsiäisenä mökillä

kaverukset pääsiäisenä mökillä


Kaikenlaista noiden koirien kanssa sattuu. Toivottavasti viimeistään muutaman viikon päästä ollaan jo siinä tilanteessa, ettei tassua tarvitsisi suojata enää uloskaan mennessä. Näin kurakeleillä on hankalaa saada tassu(paketti) pidettyä kuivana ja puhtaana, ja sama suojausruljanssi toistuu vähintään sen 4 kertaa päivässä kun ulkona käydään. Jalkakäytävillä vielä toistaiseksi oleva hiekoitussora myös puhkoo aika tehokkaasti erinäiset muovipussiviritykset. Tähän ollaan tosin löydetty yksi hyvä tuote ja siitäkin kerron sitten myöhemmin lisää.
Manulle sen sijaan kuuluu tällä hetkellä ihan hyvää. Sen tassuissa oli aiemmin talvella hieman hiivan kanssa ongelmaa, mutta siitä päästiin nopeasti eroon Malaseb -shampoolla tehdyillä pesuilla. Eilen tehtiin Manulle keväthuoltoa (turkin pesua, tassukarvojen lyhennystä, korvien puhdistusta ym.) ja pesuun joutuminen oli taas Manun mielestä pahimman luokan eläinrääkkäystä. No, siitäkin selvittiin elossa ja kyllä nyt on puhdas ja hyväntuoksuinen münsteri :)
Tällä erää ei ole sen kummempia kuulumisia, kun treenit ym. ovat toistaiseksi hieman katkolla tuon kynsioperaation vuoksi. Palaillaan asiaan, kun on enemmän kerrottavaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s